A „Sok szerencsét” mottó

Mindenhol a kaszinókban és úgy általában a szerencsejátékokban gyakran hallani a kifejezést: Sok szerencsét! A legtöbben úgy gondolják, ez egyszerű udvariasság, netán jókívánság, de ennél többről van szó.

Már maga az elnevezés is elég beszédes, szerencsejáték. A kaszinók és a szerencsejátékokban érdekeltek mindig az összképet nézik, számukra a szerencse csupán egy számhalmaz, a végén mindig ők kerülnek ki győztesen, ezt matematikailag kiszámolt esélyek biztosítják. Azzal, hogy sok szerencsét kívánnak, csak erősítik az általános tévhitet, nem akarják, hogy bárki azt gondolja, van bármiféle ráhatása arra, hogy mi lesz a végeredmény, hiszen az egész a szerencsén múlik.

Az átlagos játékosok úgy gondolják, csak úgy lehet nyerni, vagy jónak lenni a szerencsejátékokban, ha valaki nagyon szerencsés. A kaszinók és a szerencsejáték szolgáltatók pedig boldogan megerősítik ezt a tévhitet. A legjobb, ha azt hiszed, a döntéseid nem számítanak, az egészet egy felsőbb hatalom irányítja. Ha veszítesz, ne gondold úgy, hogy te voltál a hibás, egyszerű balszerencse volt. Talán legközelebb majd több szerencséd lesz. Ezzel elháríthatod a felelősséget magadról, és könnyebb elfogadni a veszteség tényét is.

Másrészről a jókívánsággal azt akarják sugallni, hogy ők a te oldaladon állnak. Ez valamilyen szempontból így is van. Az esélyek miatt biztosítva van, hogy időnként nyer az ember, ha nem így lenne, akkor nem menne vissza játszani. Tehát veled örülnek, ha nyersz, és a „sok szerencsét” mottóval próbálnak bíztatni, hogy elérheted álmaid nyereményét.

De igazából a háttérben egyszerű matematika áll, nem pedig a szerencse. Az ő szempontjukból teljesen mindegy, hogy nyersz, vagy veszítesz, tehát a pozitív hangvételt választják, mert pontosan tudják, mi történik hosszú távon. A nagy nyereményeket is töretlen lelkesedéssel adják ki, mivel ez bele van kalkulálva, sőt még külön jól is jön. Cikkek jelennek meg az eseményről, az emberek beszélnek róla és még több játékost vonz be a dolog. A szerencsejáték mindig is egy virágzó üzletág volt, épp ezért korlátozzák kormány szinten minden országban és létesültek szigorú ellenőrző bizottságok. Csak akkor működik az egész, ha becsületesen csinálják. Nem kell csalniuk, mert az esélyek az ő oldalukon áll. Amikor születik egy nagy nyertes – egy szerencsés – akkor a nyertes szempontjából persze az egész hihetetlen volt, egy soha vissza nem térő kivételes alkalom, és a lelke mélyén mindenki szeretne egyszer egy nagy nyertes lenni.

Rövidtávon azonban beszélhetünk szerencséről, a matematika csak hosszú távon érvényes. Ha valaki minden héten 4 órát tölt el kaszinó játékokkal, 90%-os megtérülési ráta mellett, akkor hosszú távon függetlenül attól, hogy időnként nyerni fog, akár nagyobb összegeket is, hosszú távon a pénze 10%-át ott fogja hagyni a kaszinónál. De ha pl. valaki évente egyszer játszik csak 4 órát, akkor kerülhet ki nyertesen, mert a statisztikai esélyek csak hosszú távon mutatkoznak meg, hónapok, évek során.

UnibetA helyzetet persze bonyolítja, hogy nagy nyeremények előfordulnak, nem is olyan ritkán. Ez mindig egy hajtóerő marad, a nagy számok szerint valaki nyerni fog, és nem kizárt, hogy ez a valaki pont te lehetsz. De a legjobb, ha az ember olyan játékokat választ ahol előnyben van, vagy kiszámol egy megfelelő nyereség/veszteség arányt. Viszont a legokosabb, amit tehetsz, hogy eleve csak olyan pénzt szánsz szerencsejátékokra, amit nem bánsz, ha elveszítesz. Szórakozol, adsz egy esélyt annak, hogy te legyél az, aki épp elviszi a nyereményt, így gondtalanul élvezheted a játékot akkor is, ha ez a valaki épp nem te leszel.

Az online szerencsejátékok általában magasabb megtérülési rátával üzemelnek, mint az igazi kaszinók, így sokkal kedvezőbben az esélyek. A nagy játékplatformok, mint a NetEnt, Microgaming, Playtech és a többi, mind hasonló értékekkel dolgoznak, a játékaikat pedig ki lehet próbálni számos magyar oldalon is, pl. bet365, Bwin, Unibet, Energy Casino, Queen Vegas és a William Hill.

Unibet Kaszinó
  • Akár 60000 Ft bónusz