Playtech

A Playtech 1999-ben került megalapításra Észtországban, Tartuban. Alapítói üzletemberek voltak, a kaszinó, szoftverfejlesztői és multimédiás területekről. A csapat 2001-ben szerezte meg az első kaszinó engedélyét. Azóta a Playtech a világ egyik legnagyobb online játékszolgáltatójává nőtte ki magát, több mint 130 szerződéses ügyféllel rendelkezik. Olyan nagy cégeket tud maga mellett, mint a William Hill és a Bet365. Jelenleg több mint 500 alkalmazottal van jelen 13 különböző országban. Ennek a sokszínűségnek köszönhető valószínű az is, hogy ennyi különböző területen sikeresek.

playtech

A cég 2006-ban bejegyzésre került a Londoni Tőzsdén, majd elkezdett terjeszkedni. Először Bulgáriában, majd a sportfogadások bevezetésével és a szabályozott piacra való betörésnek köszönhetően Olaszországban, Spanyolországban, Észtországban és Szerbiában. 2010-ben további megoldásokat kínáltak, ilyen volt a GTS – vezető játékszolgáltató, a Virtue Fusion – az Egyesült Királyság legnagyobb bingó játékszolgáltatója, az Ash Gaming – szerencsejáték fejlesztő, a Mobenga – Mobil játékfejlesztő, a PTTS – marketing specialista, és az Intelligence Gaming – rendszerkarbantartó. Mindez segítette a céget, hogy összekössék az online és a hagyományos üzleteiket. 2012-ben újabb növekedésnek indult, amikor bejegyezték a fő Londoni Értéktőzsdén, majd amikor felvásárolta az Egyesült Királyság vezető sportfogadó irodáját, a Geneityt.

A Playtech szinte minden területen megvetette a lábát, ami kapcsolódik a szerencsejátékokhoz. Ide tartozik a kaszinó, póker, bingó, élő játékok, sportfogadás, mobil játékok, közösségi játékok, lottó, valamint a szerverrel felszerelt terminálok. Minden termékük része ugyanannak a platformnak, tehát kompatibilisek egymással. Ez annyit jelent, hogy vegyíthetőek a különböző típusok, de akár különálló alkalmazásként is képesek működni. Például egy játék működhet mellékesen a póker kliensben, vagy mini játékként bingó és élő kaszinóban.

A kaszinóban több mint 500 különböző játékot találunk, ide tartoznak a nyerőgépek, a póker és a sportfogadási játékok, csakúgy, mint az Ash Gaming kínálata, ami szintén a cég tulajdona. Minden évben több mint 50 új játékot adnak ki, így a játékosok egy folyamatosan bővülő kínálathoz jutnak. Olyan jól ismert filmes és egyéb szórakoztatóipari cégekkel állnak szerződésben, mint a Marvel, MGM, NBC Universal és az HBO.

A nyerőgépek területén éppen ezért hatalmas a választék, és rengeteg ismerős névvel találkozhatunk. Ilyen pl. a Desert Treasure, Super Hot Fruits, Captain’s Treasure, Rocky, Pink Panther, Gladiator, King Kong. A Marvel és DC részéről olyan címek, mint a Fantastic Four, Incredible Hulk, Ghost Rider és a The Avengers.

A póker kínálatukat az iPoker hálózat fogja össze, a világ legnagyobb .com hálózata. Kilenc különböző típusú játékot és számos beállítási lehetőséget biztosít, a kliens messzemenő részletességgel beállítható. Több mint 35 ezer visszatérő játékossal, rengeteg versennyel, műholdas és földi közvetítésű adásokkal és a havi garantált 10 millió eurós pénzalapjának köszönhetően népszerűsége töretlen.

Az élő játékokat HD minőségben közvetítik, megtalálhatóak náluk az olyan klasszikusok, mint a blackjack, baccarat és a rulett. De olyan új játékokat is kínálnak, mint az Unlimited Blackjack, Double Screen Roulette és az exkluzív Casino Hold’em, ezek akár külön VIP részlegben is játszhatóak magas tétekkel. A felmerülő igény miatt anyanyelvű osztókat alkalmaznak az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban. Játszhatunk mobil eszközökről, de akár TV közvetítéseken keresztül is.

Népszerűek a Bingó játékaik is, naponta több mint 60 ezer játékossal, valamint a lottó is egy virágzó játékforma, melyben több mint 13 éves online gyakorlattal rendelkeznek.