Minden, amit tudni érdemes az online kaszinókról

Az online kaszinók világszerte, így Magyarországon is, hatalmas népszerűséggel rendelkeznek napjainkban. Köszönhető ez a változatos szolgáltatásaiknak és a hagyományos kaszinókkal szemben biztosított előnyöknek.

  • up to 60000 Ft bonus
  • up to 15000 Ft bonus
  • up to 100000 Ft bonus
  • up to €250 bonus
  • up to €1800 bonus
  • up to €1800 bonus
  • up to €200 bonus
  • up to €140 bonus
  • up to €100 bonus

Áttekintő

Hogy megértsük a siker kulcsát, tudnunk kell, hogy mindez egy több mint 20 éves folyamatos fejlődés eredménye. Ha szerencsejátékról van szó, akkor a két legfőbb tényező a biztonság és a tisztesség. Első lépésként ezt a két dolgot kellett garantálniuk az elterjedéshez. A számítógépes technológia látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, ezt pedig maradéktalanul ki is használták. A legújabb fizetési és biztonsági módszerek alkalmazásával az online kaszinók számára manapság már minden lehetőség adott, hogy teljesen biztonságos környezetet nyújthassanak a játékosoknak. Pénzünk és adataink egyaránt biztonságban vannak, hála a fejlett kódolási technológiáknak. A második dolog a tisztességes játék kérdése. Ez csak felügyelő bizottságok létrehozásával volt lehetséges és nemzetközi szabályozásokkal. Minden online kaszinó működési engedély kiváltására kötelezett és ellenőrzéseken esik át. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem válunk átverés áldozatává.

Mivel a biztonság és a tisztességes játék garantált, az online kaszinók elkezdhettek jobban arra fókuszálni, hogy mivel vonzzák magukhoz a játékosokat. A legnépszerűbbek természetesen a régi motorosok, akik a hosszú évek során már bizonyítottak, de folyamatosan indulnak új és sikeres oldalak is, különböző stílussal és ajánlatokkal. Állandó a rivalizálás közöttük az ügyfelekért, ennek pedig mi, a játékosok vagyunk a legfőbb nyertesei. Válogathatunk a jobbnál jobb ajánlatok és bónusz lehetőségek közül.

Mit is jelent az, hogy online kaszinó?

Online, vagyis interneten keresztül játszható kaszinó. Manapság csupán internet elérésre van szükségünk és egy készülékre, amin játszhatunk. Lehet ez számítógép, laptop, tablet, vagy akár mobiltelefon is. Ha ez megvan, akkor csupán választanunk kell egy számunka szimpatikus oldalt, vagy alkalmazást. Ezen regisztrálnunk kell egy felhasználói fiókot, megadni egy fizetési módszert, befizetni egy bizonyos (akár csekély) kezdő összeget, és máris kezdhetjük a játékot. Játszhatunk otthonról, vagy munkába menet, ebédszünetben, bárhol ahol rendelkezünk internet hozzáféréssel. Fontos szempont a kényelem, a fejlesztők tudják ezt és nagy hangsúlyt fektetnek rá. Egyre inkább az okos eszközök irányába indulnak a fejlesztések, de természetesen a számítógépes weblapokat sem hanyagolják el.

Nem kell időt és pénzt áldoznunk utazásra, nem kell várakoznunk a kiszemelt játékra, ahogy az egy hagyományos kaszinónál történhetne, a pénzügyek kezelése is nagyon egyszerű és gyors. Ha nem vagyunk tisztában egy játék szabályaival, a legtöbb oldal részletes leírásokat biztosít, ha taktikai tanácsokra szorulnánk, az is csupán néhány kattintásra van tőlünk. Az összes kellemetlen tényezőtől mentesen, zavartalanul koncentrálhatunk a játékra. Nem mellesleg pedig, lehetőségünk van nyerni is, szerencsétől függően kisebb összegeket, de akár milliomossá is válhatunk egyik pillanatról a másikra. Ha akarjuk, mindezt az otthonunk kényelméből.

Játék típusok

Aki nem próbálta még, annak csak homályos elképzelései vannak arról, hogy milyen szolgáltatásokat is nyújthat egy online kaszinó. Igazából sokkal több mindenről van szó, mint azt elsőre gondolni lehetne. Lássuk miről is van szó, úgy nagy általánosságban.

Népszerű típus a nyerőautomata, ahol egy virtuális gombot megnyomva pörgethetünk, és a különböző ábrákkal ellátott tárcsák leállás utáni sorrendjétől függ nyereményünk. Sokan jobban kedvelik a hagyományos gépeket az online változattal szemben, mivel megbízhatóbbnak tartják őket, de ez teljesen alaptalan. Általánosságba véve az online változaton jobbak a nyerési esélyeink. Rengeteg féle játék közül válogathatunk a nyerőautomatákon belül, a legnépszerűbbek közül néhány: Starburst, Gonzo’s Quest, Twin Spin, Jack and the Beanstalk, Super Hot Fruits, Captain’s Terasure és számos Marvel nyerőautomata.

Külön van táblajáték részleg, ide számos játék típus tartozik. Itt található a rulett, a különböző kártyajátékok, mint pl. a póker, black jack, baccarat, ezen kívül sok helyen találhatunk még itt bingót, kockajátékot és videó pókert is. Mindegyikből nagy kínálat van, különböző játékszabályok, nyerési esélyek és stílus közül válogathatunk.

Az előző részleghez kapcsolódva, de mégis külön állóan, egyre több oldalon találkozunk élő kaszinó részleggel. Ez a legújabb szolgáltatás a kaszinók történelmében, ennél közelebb nem kerülhetünk az igazi kaszinó élményéhez anélkül, hogy elhagynánk az otthonunkat. Szinte tökéletesen visszaadja egy játékterem hangulatát. Egy élő videó adáson keresztül kapcsolódunk egy játékterembe, ahol egy igazi élő személy, egy osztó foglalkozik velünk élőben, legtöbbször egy csinos hölgyről van szó. Választhatunk rulett és különböző kártyajátékok közül és élőben látunk mindent, ami történik. Az osztó beszélget velünk és igazi kellékeket használ, jól láthatjuk a rulett asztalt, illetve a kártyalapokat is, mintha csak ott lennénk mi is, szemtől szemben.

Külön részleg a jackpot, ez egy különleges lehetőség, és valószínű itt van esélyünk a legnagyobb nyereményre, a legkisebb befektetéssel. De nyilván, ehhez szükségünk van egy hatalmas adag szerencsére is. A legnépszerűbb jackpot játékok a Mega Moolah, Jackpot Deuces, Mega Fortune Wheel és a Pirate’s Booty.

A kaszinó játékok rendkívül változatosak, akárcsak a nyerési esélyek. Ha akarunk, játszhatunk a nagy kockázat, nagy nyeremény elvén, de a játékok többsége rendkívül kedvező visszafizetési rátával rendelkezik, így nagy esélyünk van visszanyerni legalább a játékon feltett összeget. Sok oldalon pedig lehetőségünk van akár rendszeresen ingyenes pörgetéseket és egyéb jutalmakat nyerni.

Nem tartozik szorosan a kaszinóhoz, de több nagyobb kaszinó oldal kiveszi a részét a sportfogadásokból is, külön részleget és nagy hangsúlyt fektetve a témára.

Játékszolgáltatók

Ha online kaszinóról van szó, sokan úgy gondolják, hogy az oldalak saját játékokat nyújtanak az érkező játékosoknak. Legtöbb esetben azonban nem ez a helyzet. Együttműködnek bizonyos általuk kiválasztott játékszolgáltatókkal, ez számos előnnyel jár. Ezek a cégek konkrétan csak játék szoftverek készítésével foglalkoznak, a kitűnő játékélmény, korszerű grafika és hanghatások mellett a fair esélyeket szem előtt tartva. Egyrészt így a kaszinó oldalak prémium minőségű játékokat tudnak nyújtani, másrészt emiatt sok helyen megtaláljuk egy adott szolgáltatótól a kedvenc játékainkat, így szabadon válogathatunk egyéb szempontokat figyelembe véve a kaszinó oldalak között. Hogy az adott oldal milyen feltételeket kínál, milyen bónusz lehetőségek vannak, stb. A legnagyobb játékszolgáltató cégek a NetEnt, Novomatic, Microgaming, IGT, Evolution Gaming, Playtech és a Wazdan.

Egy másik előny a közös játékszolgáltatóknál, a jackpot játékok közös nyeremény összege. Azért gyűlhetnek össze jelentős összegek, mert nem csak egy adott oldalon játszó emberek tétje kerül be a lehetséges nyeremény összegébe, hanem az összes oldalról ahol az adott játék megtalálható a szolgáltatótól, az összes játékos feltett tétje egy helyre kerül, amit aztán egyetlen szerencsés játékosnak esélye van megnyerni.

Lehetőségek konkrétan Magyarországról

Számos nemzetközileg elismert, nagy kaszinó oldal is elérhető Magyarországról. A legtöbb oldal rendelkezik magyarosítással, ez nem csak magyar felhasználói felületet jelent, de sok esetben van magyar ügyfélszolgálat és sokszor a forintot is elfogadják fizetőeszközként. Népszerű oldalak pl. az Energy casino, Bet365, Bwin, Betclic, az Unibet és a 888.